Danslessen

Iedere week komt hofdansvereniging Les Précieuses Ridicules op woensdagavond bij elkaar om unieke hofdansen in te studeren, ook in de 21e eeuw. Een nieuwe cursus begint altijd in september. Als je nog niet overtuigd bent dat hofdansen iets voor jou zou kunnen zijn, geef je dan op voor een gratis proefles. We weten zeker dat je het leuk zult vinden!

Wat heb je nodig om te hofdansen?

Niets bijzonders eigenlijk: eerdere danservaring, een danspartner en speciale kleding of schoenen zijn niet nodig om aan de lessen deel te nemen. Ook een RU sportkaart is niet vereist. We dansen met wisselende partners en alle dansen leer je vanaf het begin. Tijdens de lessen dragen we ook geen kostuums: die gebruiken we alleen voor optredens en workshops.

Partners – leads en follows

Hofdansen is een parendanssport, net als stijldansen bijvoorbeeld. Bij LPR mag je zelf kiezen of je als lead of follow wilt dansen – als leider of volger dus. In onze lessen noemen we deze rollen respectievelijk heren en dames i.v.m. de historische context. Wie welke rol danst, maakt verder niet uit: het is puur bedoeld als een technische term.

Dansstijlen

Wij specialiseren ons bij LPR van oudsher in de rococo en biedermeier dansen, al zijn we de laatste jaren ook regency aan ons repertoire aan het toevoegen. Af en toe komt er ook een dans uit de renaissance voorbij en balfolk nummertjes worden wel eens als opwarmertje gebruikt. Benieuwd naar wat elke dansstijl ongeveer inhoudt en hoe de kostuums uit die tijd er uitzien? Leer er hier meer over!

Lesschema

Het lesschema 2023/24 staat online! Kom je ook (weer) dansen?