Commissies

De beste manier om de vereniging te leren en nieuwe vrienden te maken is door bij een commissie te gaan. Zij verrijken de vereniging en maken LPR zo’n leuke plek om te zijn. Je mag bij zo veel commissies gaan als je wilt, zolang je er zelf maar plezier aan beleeft. Natuurlijk kun je ook later in het jaar nog aanschuiven.

ArchiefCo

Ben jij goed in het uitzoeken en sorteren van oude documenten? Vind jij het leuk om door oude foto’s te gaan en stoffige verenigingsrelieken te vinden? Kom bij de Archiefcommissie en organiseer onze opslag en het archief! Deze commissie komt minstens een keer per kwartaal bijeen om alles up to date te houden.

Tijd: minimaal een paar uur per kwartaal (indexeren oude stukken en bijzetten nieuwe stukken,;Balancé en DLS bijstaan) en daarbuiten zo veel als je zelf wilt.


BalancéCo

Houd jij van schrijven, puzzels maken, recepten delen of verhalen vertellen over onze optredens en activiteiten? Kom dan schrijven voor het verenigingsblad van LPR: de Balancé! Ook als je houdt van vormgeving of redigeren ben je bij deze commissie op je plek. De Balancé wordt vier keer per jaar (digitaal) uitgebracht en is een uitgelezen kans om te oefenen met taal, schrijven en ontwerpen.

Tijd: ongeveer 5 uur per persoon per kwartaal, hoewel de eindredacteur en vormgever langer bezig kunnen zijn.


Dans-Literatuur-Studie commissie (DLS)

Vind jij het interessant om te onderzoeken hoe men vroeger aan het hof danste? Lijkt het jou leuk onze dansen nog beter te leren kennen of misschien zelfs nieuwe te schrijven? Dan is de Dans-Literatuur-Studiecommissie echt iets voor jou! In de DLS werk je oude en nieuwe dansen uit voor de vereniging en zorg je ervoor dat ons repertoire voor elke tijdsperiode iets moois te bieden heeft.

Tijd: zo veel of zo weinig als je zelf wilt :)


GalaCo

Ben jij een echte bal-liefhebber en lijkt het je leuk deze passie met anderen te delen? Sluit je dan aan bij de Galacommissie en help mee met het organiseren van het enige echte galabal van Les Précieuses Ridicules! Het bal vindt één keer per jaar plaats en is een van de hoogtepunten in ons dansjaar. Daarnaast organiseert de GalaCo elk jaar een blokweekend – dat is de LPR versie van een bootcamp. Deze commissie werkt gedurende het jaar naar bal en blokweekend toe en is de ultieme plek om je organisatorische vaardigheden te laten zien.

Tijd: het piekmoment is maart-mei/juni, waarin je een aantal uur per maand, soms per week bezig bent. De rest van het jaar is het heel rustig.


Intro en werving (IntroCo)

Als je wilt helpen om je danspassie en de gezelligheid van de vereniging te delen, dan is de Intro- en wervingscommissie iets voor jou! Deze commissie zet zich vóór en tijdens de introductieweek in om nieuwe leden te enthousiasmeren voor LPR. Ook kun je activiteiten bedenken voor evenementen zoals de RU RAGweek. Dus wil jij (in kostuum!) laten zien wat wij als vereniging doen? Meld je dan aan voor deze commissie!

Tijd: piekmaand is augustus, waarin je bijna al je voorbereidingen treft en meerdere dagen intromarkt draait. De rest van het jaar is vrij rustig.


Kas en controle (KasCo)

Ben jij van de cijfertjes en wil je de vereniging van dienst zijn met jouw alziende ogen? Houd dan de financiën (en de quaestor ;p) in de gaten bij de Kas- en controlecommissie. Deze commissie komt een paar keer per jaar bijeen om de boekhouding en verdere financiën van de quaestor na te lopen. Goede gelegenheid om je vaardigheden op het gebied van rekenen te oefenen!

Tijd: minimaal twee keer per jaar ongeveer 3 uurtjes per keer.


KledingCo

Zie jij de oogverblindende schoonheid van oude kostuums en wil je helpen om ons textiel in goede orde te houden? Dan ben je op je plaats in de Kledingcommissie. Deze commissie zorgt voor onze verenigingskledij, repareert deze waar nodig en maakt soms zelfs nieuwe kostuums voor LPR! Ervaring met naaien is niet vereist, maar wel handig.

"Project Biedermeier"

Onze biedermeier kostuums zijn aan vervanging toe en dit jaar gaan wij zelf nieuwe maken! Heb jij zin om mee te werken aan dit enorme project? Top!

De commissie zal worden ingedeeld naar aanleiding van de aanmeldingen die we krijgen voor dit project: de mensen met de meeste ervaring en tijd zullen meer en complexer werk verrichten, terwijl de mensen met weinig ervaring en tijd kunnen helpen door kleine en simpele taakjes op te pakken.

LPR naaikransje

Zou je wel graag je eigen (historische) projecten willen maken maar heb je geen zin in of tijd voor de andere kerntaken van de KledingCo? Dan is ons naaikransje misschien een leuk alternatief voor je. Je hoeft nog geen textiel skills te hebben om deel te nemen aan het naaikransje. Sterker nog, het is zelfs een uitgelezen kans om op eigen tempo wat te leren op dit gebied.


LustrumCo

Neemt dit jaar geen zitting!

Elke vijf jaar viert de vereniging haar lustrum. Om een lustrumjaar extra feestelijk te maken wordt de Lustrumcommissie in het leven geroepen. Deze commissie bestaat voor twee jaar: het jaar voorafgaand aan het lustrum en het lustrumjaar zelf. In de commissie worden allerlei activiteiten georganiseerd dus de taken zijn vol van diversiteit!
Voor het opzetten van de lustrumactiviteiten zul je nauw samenwerken met veel van de andere commissies, dus kun je niet kiezen waar je bij wilt en is het een (pre)lustrumjaar? Meld je hier aan en doe gewoon alles een beetje!

 

De LustrumCo neemt weer zitting in de lesjaren 2024/2025 en 2025/2026.


Media en PR (MediaCo)

Ligt grafisch design in jouw straatje? Maak jij foto’s als geen ander? Of ben je een social media ster in de dop? Dan ben je in de Media en PR commissie op de juiste plek! Deze commissie houdt de online kanalen van de vereniging in goede orde. Denk hierbij aan Facebook en Instagram posts plaatsen en de website up to date houden, maar het kan ook zomaar zijn dat een andere commissie hulp nodig heeft met het ontwerpen van posters of flyers. Daar ben jij natuurlijk de beste in ;)

Tijd: gemiddeld een uur per persoon per week.


MerchCo

Vind jij het leuk om de hipste items voor de vereniging te ontwerpen? Wil jij graag helpen om iedereen in mooie LPR fashion te steken? Kom je dan inzetten voor de Merchandisecommissie! Als lid van deze commissie mag je ontwerpen maken voor allerlei leuke merchandise die vervolgens door de leden gekocht kunnen worden. Er zijn twee á drie merchmomenten in het jaar dus genoeg kansen om je creativiteit te laten zien!

Tijd: Twee á drie keer per jaar voor ongeveer drie weken één á twee uur per week. 


Sociale activiteitencommissie (SissiSie)

Wat is een vereniging zonder leuke activiteiten voor haar leden? Daarom heeft LPR de SissiSie! Deze commissie organiseert één- à tweemaal per maand een activiteit die vaak – maar lang niet altijd! – hofdansgerelateerd is. Denk hierbij aan filmavonden, uitjes en spelletjesavonden. Lijkt het jou leuk om een variatie aan activiteiten te organiseren en de vereniging een stuk gezelliger te maken, dan is dit de commissie voor jou!

Tijd: ongeveer twee uur per maand + de tijd die de activiteiten zelf in beslag nemen. (Je probeert als organisatie immers zo veel mogelijk aanwezig te zijn bij je eigen activiteiten.)