Proeflessen

Overweeg je om te beginnen met hofdansen? Stuur een mailtje naar info@hofdansen.nl om om een gratis proefles te boeken. Zo kun je eens een lesje meedraaien en kijken of deze dansstijl iets voor jou is. Tijdens de les kun je zelf meedoen, onze leden leren kennen en een demonstratie zien van dansen uit ons programma. Natuurlijk kun je ook al je vragen kwijt aan onze dansinstructeurs en ons bestuur.

(Geen) vereisten

Je hebt geen Radboud Sportkaart nodig om mee te doen aan onze (proef)lessen. Ook een partner, eerdere danservaring of speciale kleding/schoenen zijn niet nodig.

Partners - leads en follows

Hofdansen is een parendanssport, net als stijldansen bijvoorbeeld. Bij LPR mag je zelf kiezen of je als lead of follow wilt dansen – als leider of volger dus. In onze lessen noemen we deze rollen respectievelijk heren en dames i.v.m. de historische context. Wie welke rol danst, maakt verder niet uit: het is puur bedoeld als een technische term.

Vereniging

Als je ervoor kiest om bij ons te komen hofdansen, dan wordt je lid van onze vereniging. Dit betekent dat je i.p.v. cursusgeld een jaarlijkse contributie betaalt. Met die contributie organiseren wij veel meer dan alleen danslessen: zo zijn er commissies om aan deel te nemen, (gratis) activiteiten om te doen en soms zelfs optredens om te geven. Je bent nooit verplicht om aan deze extra’s deel te nemen – als je alleen wilt dansen, is dat absoluut oké.

Klik op de knop om het complete aanbod van onze dansvereniging te ontdekken: