Lidmaatschap

Lijkt het je leuk om eens mee te doen met onze lessen en te ervaren wat wij zoal doen? Neem dan contact met ons op en boek een gratis proefles! Mocht je het leuk vinden, dan kun je je daarna ter plekke inschrijven als lid. (Let op: wij nemen geen nieuwe leden aan van juni t/m augustus.)

Goed om te weten

Om bij ons te komen dansen heb je geen danservaring of danspartner nodig. Alle dansen en passen leren we vanaf het begin en bij het hofdansen wissel je tussen de dansen van partner. Je danst dus met iedereen en leert iedereen snel kennen!

Contributie

Voor een lidmaatschap bij Les Précieuses Ridicules heb je GEEN RSC Sportkaart nodig. Je betaalt dus alleen het lidmaatschapsgeld voor de vereniging. Hiervan kunnen wij de lessen en andere leuke activiteiten voor onze leden organiseren. Een lidmaatschap voor 1 jaar kost €100,-. Als je in januari tot en met mei bij de vereniging komt, betaal je voor een half jaar, dus €50,-

Dames en heren, leads en follows

Hofdansen is een parendanssport, net als stijldansen bijvoorbeeld. Bij LPR mag je zelf kiezen of je als lead of follow wilt dansen – als leider of volger dus. In onze lessen noemen we deze rollen respectievelijk heren en dames i.v.m. de historische context. Aan het begin van het jaar kies je zelf of je als heer of als dame wilt dansen; je dansrol hoeft dus niet overeen te komen met je gender.