Workshops

Altijd al eens willen dansen als een heer of dame uit vervlogen tijden? Met een workshop van Les Précieuses Ridicules kan dat! Wij hebben geschikte dansen voor elke groep, ongeacht leeftijd en ervaring. De workshop kan geheel naar jouw wensen ingericht worden. Wil je bijvoorbeeld met een grote groep dansen en iedereen tijdens de dans tegenkomen? Dan zijn regency dansjes uitermate geschikt. Deze zijn zeer sociaal van aard en ook ideaal om in de buitenlucht te dansen. Voor een kleiner gezelschap is een dans met vier paren en kleine figuren, bijvoorbeeld de Quadrille des Lanciers, perfect. Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden!

Practische informatie

Onze dansers kunnen de dansen uitvoeren op allerlei ondergronden, zowel binnen als buiten. Wanneer er in kostuum gedanst wordt, kan een optreden in de buitenlucht echter alleen plaatsvinden als het goed weer is of als er een overkapping aanwezig is. 

Om een optreden mooi neer te kunnen zetten, hebben wij voldoende dansruimte nodig. Hoeveel dit precies is, verschilt natuurlijk per uitvoering en hangt o.a. af van het aantal dansers dat wij sturen. Grofweg valt te zeggen dat wij een ruimte van minimaal 4x4m nodig hebben.

Wij nemen altijd onze eigen muziek mee. Deze kan afgespeeld worden vanaf onze telefoon of laptop. Indien je zelf de muziekinstallatie regelt, dan dient deze muziek af te kunnen spelen via een audio aansluiting (mini jack) en/of BlueTooth functie. Wij kunnen ook onze eigen muziekinstallatie meenemen; daarbij is er keuze tussen een volledige installatie met twee grote, staande speakers voor grote ruimten of een draadloze BlueTooth speaker voor kleinere aangelegenheden of locaties zonder stroom.

Als laatste hebben wij een plekje nodig om ons om te kunnen kleden. Deze plek dient privé te (kunnen) zijn en er moet een toilet en stromend water in de buurt zijn. Ook vragen wij om iets te drinken voor onze dansers te verschaffen. Water, koffie en thee zijn prima, hoewel een frisje er ook altijd ingaat. Wij consumeren geen alcohol tijdens uitvoeringen.