LXXIXe bestuur - Les Architectes Dansants

Onze visie

Wij als bestuur vinden het belangrijk om van LPR een bloeiende en gezellige vereniging te maken. Het belangrijkste zijn daarbij natuurlijk de commissies. Daarom willen we dit jaar extra inzetten op het ontwikkelen van de commissies en commissiestructuren. We hopen meer activiteiten te kunnen organiseren en grote stappen te kunnen zetten in het maken van de nieuwe biedermeier kostuums. Verder vinden we het belangrijk om tradities te (her)introduceren binnen de vereniging. Zo behouden we als LPR onze identiteit maar blijven we toch iets nieuws brengen, zoals nieuwe merchandise. Een laatste speerpunt is onze zichtbaarheid als vereniging verbeteren. Dit doen we onder andere door het hebben van een social media planning en het organiseren van activiteiten waar ook niet-leden welkom zijn. We hopen straks als 79e bestuur het aankomende jaar onvergetelijk te maken!


De bestuursleden

Praeses Alex

Voorzitter

Hey! Ik ben Alex en ik ben de praeses van LPR. Ik ben kunsthistoricus en hou ontzettend van dans en muziek dus bij LPR worden mijn interesses perfect gecombineerd. Zelf speel ik al jaren klavecimbel maar ik kan ook ontzettend genieten van muziek luisteren, vooral 70’s en 80’s. Ik hou verder van allerlei creatieve hobby’s en natuurlijk van kunst (vraag me naar zilver op eigen risico ;) ).

In 2019 ben ik lid geworden van LPR maar ik heb na mijn eerste jaar twee jaar niet gedanst omdat ik twee bestuursjaren heb gedaan bij mijn studievereniging. Nu ik afgestudeerd ben en weer volop tijd voor LPR heb, leek het me leuk om te helpen bij het laten draaien van deze vereniging. Ik hoop dit bestuursjaar van LPR een fantastische plek te maken voor iedereen!

Vice-praeses Laura

Vice-voorzitter

Hallo daar, mijn naam is Laura (Laurent wanneer ik als heer dans) en ik ben dit jaar de vice-praeses… alweer. Inmiddels ben ik al zeven jaar lid, zit ik voor de zes-en-een-halfde keer of wat in het bestuur en vorig jaar heb ik het zelfs tot dansinstructrice geschopt. Daarnaast heb ik ook altijd in veel verschillende commissies gezeten. Vooral bij de KledingCo speel ik vaak een belangrijke rol, want daar ben ik meestal de meest ervaren naaister met de meeste materialen – maar wat wil je ook met een heus naaiatelier in je woonkamer?

Ik mag dan vele (hoge) petten op hebben binnen de vereniging, ik doe nog steeds graag een dansje met de “gewone” leden wanneer ik de (steeds zeldzamere) kans krijg. Nodig je me een keertje uit ten dans?

Quaestrix Sophie

Penningmeester

Lieve leden,

Jullie kennen mij misschien al wel van de laatste paar lessen van afgelopen jaar, maar voor alle mensen, die nog geen idee hebben wie deze roodharige meid is, zal ik me even voorstellen. Mijn naam is Sophie en ik ben nu derdejaars bachelorstudent kunstgeschiedenis. Ik vind stillevens, fotografie en alles met appels echt super gaaf. Maar stiekem is mijn grote liefde toch wel jugendstil en met name het werk van Mucha. Naast mijn passie voor kunst ben ik ook zelf maar al te graag kunstig bezig, naast hofdansen dan ;)

Ik ga graag in mijn vrije tijd tekenen, schilderen, etsen of linosneden en houtsneden maken en anders ben ik wel te vinden met een boek. Ik kijk er naar uit om een jaar bestuur te doen voor de hofdansvereniging en jullie allemaal te leren kennen. 

Veel liefs, 
Sophie

Abactis Eva

Secretaris

Hoihoi, mijn naam is Eva. Ik ben sinds een jaar lid van LPR en ik ga de functie van abactis vervullen. Ik ben 25 jaar oud en nèt afgestudeerd als kunst- en cultuurwetenschapper. Ik heb een passie voor alles kunst en cultuur, waarbij muziek, fotografie, schilderkunst en architectuur een speciaal plekje veroveren. Ik ben een Romanticus Pur Sang met een grote liefde voor de 18e en 19e-eeuwse hofcultuur. Het hofdansen is voor mij een manier om de kennis van kunst en cultuur om te zetten naar een ervaring en in de huid van een hofdame te kruipen. Door me te verdiepen in de sociale dansvormen, historische kostuums en omgangsnormen kan ik me wanen in een andere tijd… zonder mijn 21e-eeuwse privileges op te geven. Naast het theoretische ben ik zelf graag creatief bezig, door te fotograferen, borduren, zingen, schilderen of naaien. 

Les Précieuses Ridicules was voor mij een warm bad. Als abactis wil ik iedereen zich welkom laten voelen en de passie voor het historische dansen overbrengen aan anderen!

Assessor Ilse

Manusje-van-alles en supervisor der commissies

Hoi, ik ben al 2 jaar lid van LPR en het ding dat je over mij moet weten: ik kan niet stilzitten en vind bijna alles leuk om te doen. Maar één ding is altijd gebleven: muziek. Als kind kon ik alleen (vals) meezingen met de meeste Disney films, ietsjes later heb ik jaren meegedaan met de dansmariekes, toen kwam saxofoon spelen en nu is het hofdansen. Als je iemand nodig hebt voor een jamsessie tijdens een ritje naar een optreden, klop vooral aan; ik begin wel met de luchtgitaar :D

Mijn eigen muzieksmaak is hard, maar ook Taylor Swift en Ed Sheeran schreeuw ik vrolijk mee. Ik help graag met de commissies en introductieweek omdat ik wil dat iedereen het naar de zin heeft. Daar ga ik dit bestuursjaar dan ook mijn best op doen. Hopelijk straalt het plezier op jullie af!