Workshops

Waan u even in de tijd van keizerin Sissi, of kruip in de huid van een adellijke gast op een hofbal… Dat kan met een workshop van Les Précieuses Ridicules. U leert niet alleen een dans die in de 19e eeuw gedanst werd in de betere kringen, maar u leert ook hoe u een dame of heer het hof kunt maken en hoe u zich op de dansvloer behoort te gedragen, volgens de etiquette van de 19e eeuw.

Moeilijk? Nee hoor. U heeft geen danservaring nodig om mee te kunnen doen. Onze ‘maîtres des danses’ geven lessen die zijn aangepast aan het niveau van de deelnemers. Binnen een uurtje danst u al enkele figuren uit de Quadrille des Lanciers, een populaire hofdans, die zelfs in het begin van de vorige eeuw nog regelmatig gedanst werd. Daarnaast heeft u keuze uit een hele verzameling Playford dansen, die makkelijk te leren zijn en ontzettend leuk zijn voor grotere groepen.

Een leuk idee voor uw personeelsfeest, teamactiviteit, bruiloft, lustrum of historische activiteit. De Quadrille kan gedanst worden door groepen van 8 personen of meer, maar voor kleinere of grotere groepen of op verzoek hebben we andere dansen beschikbaar.

Indien gewenst kan het instructiepaar in kostuum lesgeven, of kunnen enkele dansers in kostuum meedoen. Wilt u zich ook een adellijke dame of heer voelen? Het passen van de kostuums is ook mogelijk.

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden!