Optredens

Elk optreden is uniek, speciaal door onze dansgroep samengesteld aan de hand van uw wensen. We bedenken ook een verhaallijn om de dansen heen, zodat de geschiedenis wat meer tot leven komt tijdens het dansen. Hieronder worden enkele voorbeelden weergegeven van hoe een verhaallijn eruit kan komen te zien.

Biedermeier

Als ambassadeur bent u getuige van een bal in Schloss Schwanenburg. Tijdens de Quadrille wordt het u meteen duidelijk wie er de baas is en wie er een geheime verhouding heeft. En de dame die zich frisse lucht probeert toe te waaieren, zal ze flauwvallen? Na deze dans komt An der Schone Blaue Donau van Strauss, die mag ze niet missen! En bent u ook benieuwd wie die geheimzinnige Spanjaard is zie zo mooi de Afforderung zum Tanz danst?

Rococo

De burggraaf en zijn vrouw geven een klein bal thuis in hun chateau met de bijnaam Le panier de crabe. Hoewel de heer en dame op leeftijd zijn, gaan er geruchten dat ze wel eens romantische affaires beginnen tijdens hun bal. Laat u door bediendes van de burggraaf op de hoogte stellen van de laatste roddels en waarom die jonge dame haar blote enkel laat zien tijdens het menuet!

Regency

Tijdens deze picknick zullen de dames en heren van de familie Collins naast handwerken, voorlezen, tekenen, schilderen en schrijven ook dansen. Ze zullen hun pasjes van de Black Nag, The indian Queen en Pleasure of the Town oefenen, maar ze zullen vooral bezig zijn met het roddelen over de buurman in het naburige landgoed.

Playford*

Het danspaar Jollyfluts droomt nog steeds van hun hoogtij dagen in Parijs en Londen, toen ze nog iedere dag hun pruik poederden en ze juwelen te over hadden. Nu slijten ze hun dagen met les geven aan de jonge mensen van de lage adel en de burgerij. Lukt het de jongelingen om de passen bij te houden van het ervaren koppel of zullen ze struikelen over hun eigen benen?

Geïnteresseerd? Bekijk ook de praktische informatie.

*Playford dansen worden doorgaans uitgevoerd in Regency-stijl.