Voorstellen: de praeses!

2018/2019

Enchanté Mesdames et Messieurs.
Mijn naam is Laura Franssen, ik ben drieëntwintig jaar en dit jaar ben ik aan een nieuwe studie begonnen: Menswear & Tailoring in Hilversum. Hoewel dit pas mijn tweede jaar is bij Présieuses, heb ik de eer nu al een voorzitterschap te mogen doen. Het kan best een uitdaging zijn, maar ik doe het graag en hoop volgend jaar een tweede termijn te mogen vervullen.
Een vragenlijstje om mij een beetje te leren kennen? Oké, leuk!

 
Wat is je favoriete stijl?

Biedermeier, ongetwijfeld!
 
Wat is je favoriete dans?

Lastig… De Ländler (à la LPR dan) misschien, of de Hole in the Wall. Als we niet serieus hoeven te zijn, heb ik ook altijd de grootste lol tijdens de Quadrille des Lanciers met toneel!
 
Wat vind je het leukste aan LPR?

Dat we hier samen komen om een hobby te delen. We zijn heel verschillende mensen, maar hebben toch iets gemeen samen. Dat we elkaar zo kunnen vinden, vind ik prachtig. Het is immers een vrij unieke hobby, hofdansen, en het vergt een beetje durf om aan zoiets “vaags’ te beginnen. Het is het echter dubbel en dwars waard en ik wou dat ik eerder was begonnen!
 
Wat zijn je hobby’s?

Naast het hofdansen, voornamelijk stijldansen en naaiwerk. Daarnaast anime kijken/manga lezen en zo’n beetje alles wat met historische kleding en ambachten te maken heeft: Japanse kimono en andere Japanse stijlen, corsetry en Victoriaanse stijlen. Mijn dagelijkse kledingstijl is geïnspireerd door de jaren ’50. Je zult me dan ook vaak met een petticoat zien lopen :) (Psst! De lila baljurk op de foto heb ik zelf gemaakt. Stiekeme trots!)
 
Random feitje over jou?

Zo uit de losse pols? Buh… Oh! Iemand zei mij laatst dat ik niet kan schelden. Dat klopt ook best, ik heb er moeite mee. Als ik het nodig vind iemand uit te schelden zul je me woorden horen gebruiken als “druif”, “muts” of “doos”. “Flippo” als je het echt te bont hebt gemaakt.

Geef een antwoord