Optredens & Workshops

waaierDe naam ‘Les Précieuses Ridicules’ danken wij aan een toneelstuk van Molière, waarin hij de verfijnde maniertjes van de adel in het belachelijke trok. Naast het hoffelijke dansen proberen wij ook juist die kant van het verleden in onze optredens en workshops te laten herleven.

In de jaren sinds onze oprichting in 1945 hebben wij vele dansuitvoeringen verzorgd  in binnen- en buitenland, in schitterende galakostuums, die zorgvuldig naar historische voorbeelden zijn nagemaakt. Wij beschikken over twee repertoires, rococo en biedermeier, die gedanst worden op dansmuziek van onder andere Mozart en Johann Strauss Jr. Deze repertoires kunnen apart of gecombineerd worden uitgevoerd, als avondvullend programma of als korte voorstelling. Het programma wordt in overleg met u samengesteld. Meer informatie over optredens vindt u hier.

Naast optredens bieden wij ook workshops, waarin u zelf een authentieke hofdans uit de 19e eeuw kunt leren dansen en de etiquette uit die tijd kunt proeven. Dit is een leuke invulling voor uw personeelsfeest, teamactiviteit, bruiloft, lustrum of historische evenementen. Meer informatie over workshops vindt u hier.

Voor praktische vereisten en verdere informatie kunt u hier terecht.

 

Visit Us On FacebookVisit Us On Linkedin