Bal

Dit kaartje biedt toegang tot het galabal van LPR dat plaats zal vinden op 10 juni 2023. De belangrijkste informatie staat al op de uitnodiging; eventuele aanpassingen en/of aanvullingen volgen later per e-mail. Anders dan voorgaande jaren is de aanvangstijd: dit jaar zullen wij om 19.30 uur starten met de “vergadering”. Hierin kunnen andere verenigingen zich presenteren en hebben wij zelf een kleine verrassing voor onze gasten in petto… Het dansen zelf begint stipt om 20.00 uur.

Koop je kaartje hier

Indansen

In de uren voorafgaand aan het bal zelf is er weer een indansmiddag om de spieren alvast los te maken en vergeten dansen weer een beetje op te halen. Dit gebeurt in dezelfde zaal als het bal, dus je hoeft niet extra te reizen. Wij dansen van 13.00 tot 16.00 uur.

Ontbijt

De ochtend na het bal – 11 juni 2023 – hebben wij (eindelijk weer eens) een galaontbijt! Als het weer ons meezit (wat je toch mag hopen van een datum in juni), zullen wij ontbijten in het Goffertpark. Blijkt het slecht weer te worden of het Goffertpark anderszins bezet te zijn, dan zullen wij terugvallen op een andere locatie. Meer informatie volgt wanneer wij ons verder richting het bal begeven.

Aansluitend aan het ontbijt stellen Louis en Odile heel vriendelijk hun huis weer voor ons open zodat de mensen die het nog altijd volhouden daar samen pannenkoeken kunnen gaan bakken en eten. Dit kost niks extra’s – het zit in je ontbijtkaartje ingebregepen.

Dresscode

Voor het indansen en het ontbijt is de “regel” simpel: draag iets waar je je comfortabel in voelt en waar je goed in kunt bewegen. Dat geldt dubbel en dwars voor je schoenen, want je staat dit weekend veel op de dansvloer.

Voor het bal trek je je mooiste kleding voor speciale aangelegenheden uit de kast. Dit kan een historisch bal kostuum zijn of moderne(re) bal, gala of cocktail kleding. Schoenen mogen net zijn, maar denk wel aan je eigen comfort – je moet er immers vier uur lang op dansen! Er is op locatie gelegenheid om je om te kleden.

Het thema van dit jaar is “En garde!” en is geïnspireerd op D’Artagnan en de drie Musketiers. Als je in het bezit bent van kleding uit de 17e eeuw, dan is dit misschien een mooi moment om het aan te trekken. Iets uit het thema verwerken in je kleding is natuurlijk niet verplicht, maar voel je vooral vrij het wel te doen. We kijken er naar uit om te zien welke creatieve ideeën er voorbij komen!

Hofdansen in a nutshell (voor de nieuwkomers)

Aan alle debutanten, allereerst: welkom! Als je nooit eerder bij hofdansen bent geweest, kan het lastig zijn je een voorstelling te maken van wat wij doen. Hofdansen zijn dansen die door de adel uit vervlogen (en huidige) eeuwen werden gedanst. Je danst ze altijd per paar: een heer met een dame.* Vele dansen worden met meerdere paren in formatie gedanst. De Schönen is hier een voorbeeld van. Soms komen echter ook éénpaars-dansen voor, waarvan de Ländler er eentje is. Deze twee dansen staan ook op het blokweekend programma. Ze komen allebei uit de 19e eeuw, dus de hoepelrokken hebben we alvast klaargelegd! (Gewoon voor wie het leuk vindt ze een keer te dragen; het dragen van een kostuum wordt niet voorgeschreven tijdens het blokweekend, al mag je er natuurlijk wel een van jezelf aan als je dat graag wilt.)

Tijdens het hofdansen is het heel gebruikelijk om elke dans met een andere danspartner te dansen, wat het een heel sociale aangelegenheid maakt. Het extra goede nieuws: doordat we steeds wisselen, hoef je niet per se zelf een partner mee te nemen. Er is altijd wel iemand over! Eerdere ervaring heb je ook niet nodig, alleen een affiniteit met (historisch) dansen. Dit is immers een leerweekend en iedereen helpt elkaar graag op weg :)

*Zie deze terminologie meer als het equivalent van “lead” en “follow”. Het is inmiddels de 21e eeuw en heren en dames dansen met elkaar zoals ze dat zelf willen ;)

* YōWasai is een bedrijf van één van onze leden. We zijn bij LPR bezig met het opzetten van een ticketshop op onze eigen site, maar die zal helaas niet op tijd klaar zijn voor dit seizoen. Wel willen we graag online betalingen mogelijk maken dit jaar en hiervoor werken wij samen met YōWasai. YōWasai zal namens LPR de betaling van je tickets afhandelen, maar alle tickets worden uitgegeven namens LPR. YōWasai mag aan LPR je naam, e-mailadres en betalingsstatus (= “betaald? ja/nee”) doorgeven voor LPR’s administratie zodat je ticketaankoop tegen je inschrijvingsformulier gecontroleerd kan worden. Al je persoonsgegevens worden een week na het evenement waarvoor je een ticket koopt verwijderd uit het klantenbestand van YōWasai – dit hoef je niet speciaal aan te vragen.

Geef een antwoord