Waaiertaal – deel 2

Met behulp van ‘waaiertaal’ kon een dame subtiel signalen afgeven. Er bestonden zelfs verschillende dialecten. Zelf maken wij tijdens optredens ook gebruik van waaiertaal om het toneel verder aan te dikken. Dat is erg leuk en hilarisch om te doen!

In het vorige nieuwsbericht kon je lezen hoe men aan het Victoriaanse Hof met behulp van waaiers signalen aan elkaar doorgaf. Hieronder tref je een overzicht van de taal van de waaier aan het Spaanse Hof:

-De ogen achter de geopende waaier verbergen: ik haat je
-De gesloten waaier in de rechterhand naar de schouder opheffen: ik houd van je
-De waaier op het rechteroog laten rusten: wanneer kunnen wij elkaar weer zien?
-Het aantal benen van de waaier tellen: het uur van de afspraak
-De halfgeopende waaier tegen de lippen houden: je mag mij een kusje geven
-De handen onder de waaier vouwen: ik smeek je, vergeef me
-De geheel geopende waaier zeer langzaam sluiten: ik beloof met je te trouwen

Deze tekst is een beknopte samenvatting van “De 18e eeuw, de eeuw van de waaier”, gepubliceerd in het Lustrumboek van LPR ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan.

Geef een reactie