Optredens

Wilt u uw bruiloft een historisch tintje geven? Of geeft u een themafeest rondom geschiedenis of dans? Dan mag een optreden van onze dansgroep eigenlijk niet ontbreken! Van kastelen tot bejaardenhuizen, van personeelsfeesten tot braderieën… We zijn in elk programma in te passen. Geen twee optredens zijn hetzelfde. Afhankelijk van uw wensen stellen wij voor u een optreden op maat samen.

We maken voor elk optreden opnieuw een keuze uit ons dansrepertoire en bedenken er een verhaallijn omheen. Zo is het mogelijk dat er tijdens het dansen een “echte” Don Giovanni (de Italiaanse Don Juan) de harten van de dames verovert, of dat een dame flauwvalt als haar heer wordt uitgedaagd voor een duel. De dansers brengen dit verhaal tijdens het dansen over door middel van toneel. Soms is er ook nog een verteller, al dan niet in kostuum, die het een en ander aan het publiek uitlegt. Deze verteller kan daarbij ook informatie geven over de dansen en over de gewoontes aan het hof in de rococo- of biedermeiertijd.

Biedermeier
Met ons biedermeieroptreden voeren wij u terug naar de periode 1840-1860. Onder andere op de ‘Ländler’ uit The Sound of Music en de ‘An der schönen blauen Donau’ van Strauss tonen wij u de galante vrolijkheid van het Weense hof, dat evenveel danste als regeerde. De damesjurken met hun frisse kleuren en de strakke herenkostuums doen de beweeglijke dansen extra goed uitkomen.

Rococo
In het rococorepertoire herleeft de grandeur van de Franse koningen uit de 18de eeuw. De overdreven elegantie, die de toenmalige levensstijl kenmerkte, leidde tot gracieuze bewegingen, overdadige kostuums en steeds hogere pruiken. Met geraffineerde passen en statig gedrag trachtte men elkaar op de dansvloer te overtreffen. Op de luisterrijke muziek van Mozart brengen wij u deze dagen van weleer weer in herinnering.

Geïnteresseerd? Bekijk ook de praktische informatie.