Voorstellen: de quaestor!

2018/2019

Weledele dames en heren,

vergunt u mij om mezelf even voor te stellen. De naam is Tommie van Wanrooij. Ik zit momenteel in het laatste jaar van mijn bachelor Nederlandse taal en cultuur, waar ik mij specialiseer in de (historische) letterkunde. Het is een ware eer dat ik mij mag rekenen tot het bestuur van LPR. De selectiecriteria waren immers streng. Hieronder nodig ik u uit om mij wat beter te leren kennen.
“Voorstellen: de quaestor!” verder lezen

Voorstellen: de praeses!

2018/2019

Enchanté Mesdames et Messieurs.
Mijn naam is Laura Franssen, ik ben drieëntwintig jaar en dit jaar ben ik aan een nieuwe studie begonnen: Menswear & Tailoring in Hilversum. Hoewel dit pas mijn tweede jaar is bij Présieuses, heb ik de eer nu al een voorzitterschap te mogen doen. Het kan best een uitdaging zijn, maar ik doe het graag en hoop volgend jaar een tweede termijn te mogen vervullen.
Een vragenlijstje om mij een beetje te leren kennen? Oké, leuk!
“Voorstellen: de praeses!” verder lezen

Picknicken en Playfords dansen bij Kasteel Heeswijk-Dinther

Naast dansen uit de Rococo en Biedermeierperiode maken ook Playfords deel uit van ons dansrepertoire. Op maandag 21 mei (Tweede Pinksterdag) mogen we deze vrolijke dansjes op een hele bijzondere plek laten zien: Kasteel Heeswijk in Heeswijk-Dinther. De dames van de familie Bennet uit Pride and Prejudice komen langs om te picknicken en natuurlijk te dansen!

Entree is gratis op vertoon van je Museumkaart. Meer informatie vind je vanaf 1 mei op www.kasteelheeswijk.nl (Check de evenementenkalender).